Sieni-perunapata
Sieni-perunapata on ranskalaishenkinen, kermalla pyöristetty kasvisruoka, joka sopii hyvin syksyn lämmittäväksi lohturuoaksi.
Ainekset
Sieni-perunapata:
- 400-500 g sieniä (suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkusieniä)
- 2 sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 kg pieninä perunoita
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl hillosipuleita
- n. 4 dl sienilientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 4-5 oksaa tuoretta timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1.2 rkl siirappia
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Sieni-perunapata tehdään helposti näin:
1. Puhdista sienet. Kuori ja lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese perunat ja leikkaa haarukkapaloiksi.
2. Jos käytät metsäsieniä, paista niitä kuumassa uunipadassa niin, että nesteet haihtuvat.
3. Lisää voi ja öljy ja ruskista sienet (jos käytät viljeltyjä sieniä, aloita sienten ruskistamisella).
4. Lisää sitten sipulit ja valkoispulinkynnet sekä perunat. Paahda pari minuuttia. Lisää hillosipulit ja liemi sekä viini ja kerma. Lisää myös timjami, laakerinlehdet, suola, siirappi ja mustapippuria.
5. Kääntele ainekset varovasti sekaisin ja hauduta 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
6. Tarjoa sieni-perunapata hyvän salaatin ja leivän kera.
Katso myös: Jauheliha-perunapata
Katso myös Kotiliesi.fi: Riistapata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous