Reseptit

Sieni-perunapata

Sieni-perunapata on ranskalaishenkinen, kermalla pyöristetty kasvisruoka, joka sopii hyvin syksyn lämmittäväksi lohturuoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-perunapata:

  • 400-500 g sieniä (suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkusieniä)
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 kg pieninä perunoita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl hillosipuleita
  • n. 4 dl sienilientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4-5 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1.2 rkl siirappia
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Sieni-perunapata tehdään helposti näin:

1. Puhdista sienet. Kuori ja lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese perunat ja leikkaa haarukkapaloiksi.

2. Jos käytät metsäsieniä, paista niitä kuumassa uunipadassa niin, että nesteet haihtuvat.

3. Lisää voi ja öljy ja ruskista sienet (jos käytät viljeltyjä sieniä, aloita sienten ruskistamisella).

4. Lisää sitten sipulit ja valkoispulinkynnet sekä perunat. Paahda pari minuuttia. Lisää hillosipulit ja liemi sekä viini ja kerma. Lisää myös timjami, laakerinlehdet, suola, siirappi ja mustapippuria.

5. Kääntele ainekset varovasti sekaisin ja hauduta 180-asteisessa uunissa noin tunnin verran.

6. Tarjoa sieni-perunapata hyvän salaatin ja leivän kera.

Katso myös: Jauheliha-perunapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Riistapata

X