Reseptit

Sienidumplingit

Sienidumplingit tehdään vihreäksi värjätystä wonton-taikinasta. Nyytit kätkevät sisäänsä sienien lisäksi ronskisti kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienidumplingit

  • 1 pkt (200 g) wonton-taikinaa (pakaste)
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g siitakesieniä
  • 200 g kiinankaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 chili
  • 1 rkl tummaa seesamiöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukku korianteria

Kypsennykseen

  • 2 rkl tummaa seesamiöljyä
  • 1/2 dl vettä

Kastike

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 cm:n pala inkivääriä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Sienidumplingit valmistuvat helposti näin:

1. Sulata taikinakuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele täytteen ainekset. Puhdista ja hienonna sienet. Leikkaa kiinankaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna inkivääri ja chili.

2. Paista sieniä, sipuleita, porkkanaraastetta, kiinankaalia, chiliä ja inkivääriä pannulla seesamiöljyssä, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja neste haihtunut. Lisää tomaattipyree, soijakastike, viinietikka ja mausteet. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.

3. Täytä dumplingit. Ota pohja kämmenelle, kostuta reunat kevyesti vedellä sormella, lisää ruokalusikallinen täytettä ja nipistä reunat tiiviisti kiinni samalla saumaa laskostaen.

4. Paistadumplingit seesamiöljyssä keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes pohja on rapea. Lisää pannun pohjalle puoli desiä vettä, peitä pannu kannella ja höyrytä nyyttejä kolme minuuttia. Poista kansi ja kuumenna vielä, kunnes vesi haihtuu. Voit myös käyttää kypsennykseen vokin päälle asetettua höyrytyskoria. Peitä korin pohja leivinpaperilla, höyrytä dumplingit kypsiksi ja paista ennen tarjoamista toiselta puolelta rapeaksi seesamiöljyssä pannulla.

5. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa sienidumplingit kastikkeen kanssa.

Vinkki! Dumplingien näperteleminen on aikaa vievää puuhaa, joten homma sujuu näppärimmin talkootyönä. Kokeile myös helppoja kasvisdumplingseja.

sienidumplings
Sienidumplingit nautitaan kuumana mausteisen kastikkeen kanssa.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 5/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Tuunatut dumplingit

X