Siideri-sipulikeitto
Siideri-sipulikeitto ei ole pikaruokaa, sillä sen salaisuus on ajan kanssa hauduteltu, makea sipuli. Tässä keitossa perinteinen valkoviini on korvattu kuivalla ranskalaisella siiderillä, joka sopii myös juomaksi sipulikeiton kanssa.
Ainekset
Siideri-sipulikeitto:
- 800 g sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 7 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 3 dl kuivaa ranskalaista omenasiideriä
- 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl timjaminlehtiä
- 2 laakerinlehteä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 rkl juustoraastetta
- 4 viipaletta vuohenjuustoa
- 4 rkl kevät- tai ruohosipulia
Valmistusohje
Siideri-sipulikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi sipulit. Hienonna valkosipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30–40 minuuttia tai kunnes sipuli karamellisoituu ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Älä kuitenkaan päästä sipulia ruskistumaan.
2. Lisää vesi, liemikuutiot, siideri ja mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen puolisen tuntia. Jaa keitto uuninkestäviin kulhoihin.
3. Paahda leipäviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste ja lisää vuohenjuusto. Nosta leivät keittoannosten pinnalle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa, kunnes leivät ruskistuvat kauniisti. Viimeistele siideri-sipulikeitto lisäämällä pinnalle kevätsipulisilppua.
Katso myös: Perinteinen sipulikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Sipulit kuuluvat melkein kaikkiin ruokiin – ota haltuun sipulin säilytys, pakastaminen, pilkkominen ja kuullotus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous