Sillijäädyke
Sillijäädyke sopii alkupalaksi. Se voidaan tarjota perunan tai limpun kera.
Ainekset
- 80 g vähäsuolaista matjessillifileetä
- 1 kananmunankeltuainen
- 4 dl vähärasvaista kermaviiliä
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia
- 2-3 rkl tuoretta tilliä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1/4-1/2 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria
Valmistusohje
Sillijäädyke on pirteä alkupala.
1. Pilko filee veitsellä pieniksi paloiksi, hienonna ruohosipuli ja tilli.
2. Sekoita muut aineet valkuaista lukuunottamatta keskenään.
3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen.
4. Jäädytä pakastimessa leivinpaperisuikaleilla tai kelmulla vuoratussa pienessä vuoassa.
5. Ota jäädyke pehmenemään noin tuntia ennen tarjoamista.
6. Tarjoa alkupalana makeahkon limpun tai/ja perunan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous