946857-sillijaadyke.jpg
Reseptit

Sillijäädyke

Sillijäädyke sopii alkupalaksi. Se voidaan tarjota perunan tai limpun kera.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 80 g vähäsuolaista matjessillifileetä
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 4 dl vähärasvaista kermaviiliä
  • 2 rkl tuoretta ruohosipulia
  • 2-3 rkl tuoretta tilliä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 1/4-1/2 tl vastarouhittua musta- tai valkopippuria

Valmistusohje

Sillijäädyke on pirteä alkupala.

1. Pilko filee veitsellä pieniksi paloiksi, hienonna ruohosipuli ja tilli.

2. Sekoita muut aineet valkuaista lukuunottamatta keskenään.

3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen.

4. Jäädytä pakastimessa leivinpaperisuikaleilla tai kelmulla vuoratussa pienessä vuoassa.

5. Ota jäädyke pehmenemään noin tuntia ennen tarjoamista.

6. Tarjoa alkupalana makeahkon limpun tai/ja perunan kera.

X