Reseptit

Sipulikeitto

Hyvin haudutettu sipulikeitto pelastaa kylmät pakkaspäivät. Jos gluteeni ei ole sinulle ongelma, voit valmistaa keiton oheen ihanan rapeita ruisleipätankoja.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • ripaus chiliä
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • (tuoretta timjamia)

Valmistusohje

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa sipulinpuolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Älä päästä sipuleita tummumaan liikaa.

Lisää kasvisliemi, laakerinlehti, timjami sekä maun mukaan chiliä ja mustapippuria. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Voit maustaa valmiin keiton tuoreella timjamilla.

Vihje:
Voit paahtaa keiton lisäkkeeksi ruisleipätankoja tai -kuutioita, jolloin ruoka ei ole gluteeniton.

Leikkaa ruisleipäviipaleet suikaleiksi tai kuutioiksi. Murskaa muutama valkosipulinkynsi ja sekoita niiden joukkoon öljyä. Kierittele ruisleipäsuikaleet tai -kuutiot valkosipuliöljyssä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225 asteen uuninlämmössä muutama minuutti, kunnes leipä on rapeaa. Tarjoa tangot keiton lisäkkeenä. Kuutiot voit ripotella keiton pinnalle.

X