Sipulipiirakka
Sipulipiirakka on muunnos 1960-luvun suosikista. Tässä modernissa versiossa osa voista on korvattu parmesaanilla. Lopputuloksena on mahtavan maukas piirakka iltateelle tai viinilasin kylkeen.
Ainekset
Sipulipiirakka, pohja:
- 125 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1/2 dl kylmää vettä
Täyte
- 700 g sipuleita
- 1-2 rkl timjaminlehtiä
- 50 g voita
- 100 g savukinkkua
- 2 kananmunaa
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kylmä voi kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola ja parmesaani. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi sormin. Voit myös sekoittaa taikinan monitoimikoneessa. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina sileäksi nopeasti vaivaamatta. Litistä taikina pyöreäksi levyksi ja laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.
2. Kuori ja puolita sipulit ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi isolla pannulla, lisää sipulit ja timjami. Hauduta sipulit aivan pehmeiksi melko miedolla lämmöllä.
3. Kuutioi savukinkku. Sekoita munat, puolet parmesaanista ja vehnäjauhot kerman joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sipuli ja kinkku-muna -seokseen.
4. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina jauhotetulla alustalla isoksi pyöreäksi levyksi (halk. 30 cm), nosta levy kaulimella vuokaan ja painele tasaiseksi. Piirakkapohjan reunojen pitäisi olla noin 4 cm:n korkuiset. Pistele pohja ja laita se vielä kovettumaan pakastimeen tai jääkaappiin noin vartiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Lisää pinnalle loput parmesaanista. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Tarjoa sipulipiirakka vähän jäähtyneenä.
Katso myös: Savuinen pekoni-sipulipiiras
Katso myös Kotiliesi.fi: Sipulipiiras
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous