Siskonmakkara-nuudelikeitto
Siskonmakkara-nuudelikeitto tuo jujua suosikkiarkiruokaan. Keittoon ei uppoa kuin puolet siskonmakkarapaketista, joten loput kannattaa paistaa seuraavan päivän pastan joukkoon tai lisätä pyttipannuun.
Ainekset
Siskonmakkara-nuudelikeitto
- 5 dl kanalientä (5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio)
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 3 rkl punaista currytahnaa
- 5 dl tuoreita kasviksia suikaloituna (esim. porkkanaa, retiisiä, kesäkurpitsaa, sipulia, herneenpalkoja)
- 200 g siskonmakkararoita
- 100 g muna- tai riisinuudeleita
- 1 limetin mehu
- 1 dl hienonnettua kesäsipulinvartta tai korianteria
Valmistusohje
Siskonmakkara-nuudelikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuumenna kattilassa kanaliemi ja kookosmaito. Lisää punainen currytahna ja suikaloidut kasvikset.
2. Puristele siskonmakkarasta pieniä pyöryköitä liemen joukkoon.
3. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Revi joukkoon nuudeleita. Anna kypsyä vielä muutama minuutti. Mausta siskonmakkara-nuudelikeitto limemehulla ja hienonnetulla kesäsipulilla tai korianterilla.
Katso myös: Parhaat nuudeliruoat: pad thai, kana-nuudelisalaatti ja 4 muuta kekseliästä nuudeliruokaa
Katso myös Kotiliesi.fi: 9 nerokasta ideaa siskonmakkaroista: ”Meillä niistä tehdään Mannerheimin lihapullia!”
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous