Reseptit

Sitruunasiikaa suolakuoressa

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg kokonainen siika (perattuna ja suomustettuna)
  • 1 sitruuna
  • nippu tuoretta timjamia
  • 2 kg karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

1. Pese sitruuna ja viipaloi. Täytä kalan vatsa sitruunaviipaleilla ja timjaminoksilla.

2. Repäise pala vahvaa foliota uunivuoan pohjalle. Levitä päälle kilo merisuolaa. Nosta kala suolapedille ja taita folio reunoista kalan ympärille. Kaada loput suolasta kalan päälle keoksi niin, että kala peittyy täysin. Pirskota hieman vettä päälle, jotta suola kovettuu kunnolla.

3. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Riko suolakuori varovasti tarjolle tuotaessa.

X