Reseptit

Smetanalla maustettu karjalanpaisti

Smetanalla maustettu karjalanpaisti on herkullinen versio perinteisestä. Mukaan lisätään runsaasti myös yrttejä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Smetanalla maustettu karjalanpaisti

  • 1 kg karjalanpaistilihoja (nautaa, possua ja karitsaa)
  • 2 rkl voita
  • 2 keltasipulia
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa tuoretta salviaa
  • n.1 l hyvää lihalientä
  • (vettä)
  • 2 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Leikkaa patalihat kuutioiksi, ruskista ne voissa pannulla parissa erässä ja kaada ne uunipataan.

2. Kuori ja lohko sipulit ja lisää lihojen seuraan. Lisää myös mausteet, yrtit ja liha­ liemi. Kaada pataan vielä tarvittaessa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

3. Nosta pata 200­-asteiseen uu­niin ja paista ilman kantta 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 150-­asteeseen ja jatka kyp­sentämistä kannen alla 1­1,5 tuntia.

4. Lusikoi pinnalle smetanaa ja tarjoa smetanalla maustettu karjalanpaisti uunijuuresten kanssa.

Lue myös: Jouluinen lihapata

Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen karjalanpaisti

X