Smetanalla maustettu karjalanpaisti
Smetanalla maustettu karjalanpaisti on herkullinen versio perinteisestä. Mukaan lisätään runsaasti myös yrttejä.
Ainekset
Smetanalla maustettu karjalanpaisti
- 1 kg karjalanpaistilihoja (nautaa, possua ja karitsaa)
- 2 rkl voita
- 2 keltasipulia
- 3 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia
- 3 oksaa tuoretta timjamia
- 3 oksaa tuoretta salviaa
- n.1 l hyvää lihalientä
- (vettä)
- 2 dl smetanaa
Valmistusohje
1. Leikkaa patalihat kuutioiksi, ruskista ne voissa pannulla parissa erässä ja kaada ne uunipataan.
2. Kuori ja lohko sipulit ja lisää lihojen seuraan. Lisää myös mausteet, yrtit ja liha liemi. Kaada pataan vielä tarvittaessa vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
3. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja paista ilman kantta 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä kannen alla 11,5 tuntia.
4. Lusikoi pinnalle smetanaa ja tarjoa smetanalla maustettu karjalanpaisti uunijuuresten kanssa.
Lue myös: Jouluinen lihapata
Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen karjalanpaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous