Soijapapusalaatti
Pavut tuovat proteiinia keveään, terveellisellä öljyllä höystettyyn salaattiin.
Ainekset
- 250 g soijapapuja (pakaste) tai kypsiä valkoisia papuja tai mustapapuja (säilyke)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunan tai limetin mehua
- 1 tl sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- (tuoreita yrttejä, esim. basilikaa)
Lisäksi:
- noin 1 l salaatin lehtiä (esim. babypinaatti, rucola, punamangoldi)
- 1 kurkku
- 125 g tofua
- (pähkinöitä tai siemeniä)
Valmistusohje
Soijapapusalaatti valmistuu helposti näin:
1. Keitä soijapapuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes pavut jäähtyvät. Jos käytät säilykepapuja, huuhtele ja valuta ne huolellisesti. Voit tehdä erivärisistä pavuista myös sekoituksen.
2. Lisää papujen sekaan öljyä, sitrusmehua ja -kuorta, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
3. Annostele lautaselle salaatinlehtiä, kurkkua, murustettua tofua ja soijapapuja. Viimeistele halutessasi soijapapusalaatti pähkinöillä tai siemenillä.
Vinkki: Kokeile myös marinoitua papusalaattia, aasialaista papusalaattia tai kukkakaali-papusalaattia
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään meksikolainen papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous