Reseptit

Soijapapusalaatti

Pavut tuovat proteiinia keveään, terveellisellä öljyllä höystettyyn salaattiin.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g soijapapuja (pakaste) tai kypsiä valkoisia papuja tai mustapapuja (säilyke)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan tai limetin mehua
  • 1 tl sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • (tuoreita yrttejä, esim. basilikaa)

Lisäksi:

  • noin 1 l salaatin lehtiä (esim. babypinaatti, rucola, punamangoldi)
  • 1 kurkku
  • 125 g tofua
  • (pähkinöitä tai siemeniä)

Valmistusohje

Soijapapusalaatti valmistuu helposti näin:

1. Keitä soijapapuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kaada pavut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes pavut jäähtyvät. Jos käytät säilykepapuja, huuhtele ja valuta ne huolellisesti. Voit tehdä erivärisistä pavuista myös sekoituksen.

2. Lisää papujen sekaan öljyä, sitrusmehua ja -kuorta, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

3. Annostele lautaselle salaatinlehtiä, kurkkua, murustettua tofua ja soijapapuja. Viimeistele halutessasi soijapapusalaatti pähkinöillä tai siemenillä.

Vinkki: Kokeile myös marinoitua papusalaattia, aasialaista papusalaattia tai kukkakaali-papusalaattia

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään meksikolainen papusalaatti eli Ensalada de Garbanzos

X