Souvlaki - kreikkalaiset lihavartaat
Toivota kreikkalainen keittiö tervetulleeksi kesän ruokapöytään souvlakilla eli kreikkalaisilla lihavartailla. Vartaat valmistuvat niin naudan ulkofileestä kuin karitsan paahtopaististakin.
Ainekset
- 1 kg naudan ulkofileetä tai karitsan paahtopaistia
Mausteöljy:
- 1 dl öljyä
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl silputtua rosmariinia
- 3 rkl silputtua timjamia
- 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 tl sokeria
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- pinnalle:
- persiljasilppua
Valmistusohje
Souvlaki eli grillatut lihavartaat tuovat pöytään tuulahduksen kreikkalaisesta keittiöstä. Lihavartaat voi mainiosti valmistaa uunissa.
1. Leikkaa filee tai paisti noin 3 x 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Pane lihapalat kaksinkertaiseen muvipussiin. Sekoita mausteöljy ja kaada lihojen päälle. Sulje pussi sitomalla. Anna lihojen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Valuta lihat liemestä, pujota aina pari lihapalaa puiseen vartaaseen ja pane uuninpellille. Anna lihojen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia tai grillaa souvlaki haluamaasi kypsyyteen. Mausta vartaat ripauksella sormisuolaa ja mustapippuria.
3. Ripottele lihavartaiden pinnalle persiljasilppua. Tarjoa souvlaki joko kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi retiisitsatsikin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi reseptit ja vinkit
Kommentit
Yleensä tässä käytetään kyllä sisäfileetä, ja tärkein osa eli punasipuli puuttuu. Voisi myös mainita että vartaassa on usein paparikaa, sieniä, sipulia ym. lisänä.
Kommentit
Yleensä tässä käytetään kyllä sisäfileetä, ja tärkein osa eli punasipuli puuttuu. Voisi myös mainita että vartaassa on usein paparikaa, sieniä, sipulia ym. lisänä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous