Reseptit

Spagettifrittata

Spagettifrittata on hauska ja herkku arkiruoka. Pannulla rapeaksi paistetun frittatan pohjana on edellispäivän spagetti kastikkeineen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Spagettifrittata

  • n. 5 dl kylmää spagettia
  • 1 dl pastakastiketta (esim. bolognese- tai tomaatti-)
  • 4 kananmunaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta kannikoista
  • (minitomaatteja)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Spagettifrittata valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa spagetti saksilla pienemmiksi paloiksi. Sekoita kastike pastan joukkoon.

2. Riko munat kulhoon, lisää maito, mausteet ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Jos haluat, voit lisätä seokseen myös muutamia puolitettuja minitomaatteja.

3. Kuumenna rasva pinnoitetulla paistinpannulla. Lisää spaget- tiseos, kuumenna hetki. Kaada päälle munaseos. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia, kunnes munamaito alkaa hyytyä ja paistoksen pohja on hieman ruskistunut ja irtoaa pannusta.

4. Laita sopivan kokoinen lautanen pannun päälle, kumoa paistos lautaselle ja liu’uta takaisin pannulle. Paista frittataa toiselta puolelta noin 4 minuuttia. Rouhaise pinnalle vielä mustapippuria. Leikkaa spagettifrittata annospaloiksi ja tarjoa vihersalaatin kera.

Vinkki! Jos kastiketta ei ole jäänyt tähteeksi, voit pilkkoa spagetin joukkoon enemmän tomaatteja. 

spagettifrittata
Spagettifrittata hyödyntää edellispäivän tähdespagetin.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Vappu Pimiän spagettivuoka

X