Reseptit

Stifado kikherneistä

Stifado kikherneistä on saanut vaikutteita kreikkalaiselta klassikolta. Timjami, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä tuovat lempeää mausteisuutta. Padan muhiessa uunissa voit kipaista vaikka pienellä lenkillä ennen ruokaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Stifado kikherneistä

  • 2 prk (à 380 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Stifado kikherneistä tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja viipaloi porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Mittaa uunivuokaan tai valurautapataan kaikki stifadon ainekset. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

3. Tarjoile stifado täysjyväriisin tai pastan kanssa.

Katso myös: Paras pataruoka: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispata muhii itsekseen uunissa tai liedellä – kokosimme Kotilieden maukkaimmat pataruoat kasviksista

X