stifado kikherneistä
Reseptit

Stifado kikherneistä

Stifado kikherneistä on saanut vaikutteita kreikkalaiselta klassikolta. Timjami, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä tuovat lempeää mausteisuutta. Padan muhiessa uunissa voit kipaista vaikka pienellä lenkillä ennen ruokaa.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Stifado kikherneistä

  • 2 prk (à 380 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Stifado kikherneistä tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja viipaloi porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Mittaa uunivuokaan tai valurautapataan kaikki stifadon ainekset. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

3. Tarjoile stifado täysjyväriisin tai pastan kanssa.

Katso myös: Paras pataruoka: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispata muhii itsekseen uunissa tai liedellä – kokosimme Kotilieden maukkaimmat pataruoat kasviksista

X