Stifado kikherneistä
Stifado kikherneistä on saanut vaikutteita kreikkalaiselta klassikolta. Timjami, kaneli, maustepippuri ja muskottipähkinä tuovat lempeää mausteisuutta. Padan muhiessa uunissa voit kipaista vaikka pienellä lenkillä ennen ruokaa.
Ainekset
Stifado kikherneistä
- 2 prk (à 380 g) kikherneitä suolaliemessä
- 1 porkkana
- 2 sipulia
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
- 1 dl vettä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
Stifado kikherneistä tehdään helposti näin:
1. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja viipaloi porkkana, sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Mittaa uunivuokaan tai valurautapataan kaikki stifadon ainekset. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
3. Tarjoile stifado täysjyväriisin tai pastan kanssa.
Katso myös: Paras pataruoka: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat
Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispata muhii itsekseen uunissa tai liedellä – kokosimme Kotilieden maukkaimmat pataruoat kasviksista
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous