
Suklaadonitsit
Lasten rakastamat suklaadonitsit kelpaavat aikuisillekin.
Suklaadonitsit maistuvat aikuisille ja lapsille.
Ainekset
Suklaadonitsit
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl hienoa sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.1 tl eli puoli maustemitallista muskottipähkinää
- 2 rkl sulatettua voita + hieman vuoan voiteluun
- 2 kananmunaa
- 2 dl piimää
suklaakuorrutus
- 100 g tummaa leivontasuklaata
- 50 g voita
- nonparelleja, strösseleitä
Valmistusohje
Nämä suklaadonitsit ovat Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla– kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.
Valmistusohjeeseen on merkitty lyhenteillä, minkä vaiheen voi tehdä lapsi, minkä aikuinen ja mitä voidaan tehdä yhdessä:
A= Aikuinen AK= Apukokki Y= Yhdessä
Suklaadonitsit
Y: Mitatkaa isoon kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja muskottipähkinä.
AK: Sekoita kuivat aineet.
A: Sulata 2 rkl voita.
AK: Riko kananmunat omaan kulhoon.
Y: Mitatkaa munien joukkoon piimä ja sulatettu voi. Vispatkaa .
AK: Kaiva kulhossa olevien jauhojen keskelle kolo.
A: Kaada muna-piimä-voiseos jauhojen keskelle.
Y: Sekoittakaa taikina tukevalla kauhalla tai lastalla tasaiseksi.
Suklaadonitsit: Muotoilu ja paisto – vuoalla ja ilman
Täydelliset suklaadonitsit vaativat vuoan, mutta ilmankin selviää. Taikinasta tulee 12 suklaadonitsia.
1. Donitsivuoka ja lusikka
AK: Voitele donitsivuoan kolot sulaan voihin kastellulla pullasudilla.
Y: Täyttäkää kolot kahta teelusikkaa käyttäen niin, että kussakin kolossa on kaksi kolmasosaa taikinaa. Donitsitaikina turpoaa uunissa huomattavan paljon.
2. Uunipelti ja pursotin
Y: Puristakaa taikina pursotinpussilla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille donitsin mallisiksi renkaiksi. Aina voi myös soveltaa: voitte pursottaa donitseista myös pieniä pötköjä tai lusikoida pullan tapaisia palleroita.
A: Paista donitseja 225-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Anna jäähtyä 4–5 minuuttia, ennen kuin kosket niihin, jotteivät ne lässähdä. Anna donitsien jäähtyä.
Suklaakuorrutus
AK: Paloittele suklaa kulhoon.
Y: Mitatkaa joukkoon voi.
A: Sulata suklaa-voiseos mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoittaen.
AK: Dippaa donitsin toinen puoli suklaaseen. Koristele suklaadonitsit.
Y: Nostakaa valmiit suklaadonitsit jäähtymään jääkaappiin tai pariksi minuutiksi pakastimeen.
Katso myös:
Kotiliesi: Hunajaiset donitsit
Kommentit
Voiko miskottipähkinän korvarna joillain tai jättää kokonaan pois? Miten se vaikuttaa makuun tai koostumukseen?
Kommentit
Voiko piimän korvata maidolla?
Hei Eeva,
kyllä piimän voi korvata maidolla. Lähinnä se vaikuttaa makuun, kun taikinassa ei ole piimän tuomaa pientä happamuutta. Hyviä tulee varmasti maidostakin 🙂
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Voiko miskottipähkinän korvarna joillain tai jättää kokonaan pois? Miten se vaikuttaa makuun tai koostumukseen?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous