Reseptit

Suklaakakku ja vadelmakastike

Vinkki lauantaiselle brunssille: ihanan suklainen kakku vadelmakastikkeella. Tästä ei herkuttelu parane!

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 75 g leivontamargariinia (60 %)
  • 75 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl rasvatonta maitoa

kostutus:

  • 1 dl rasvatonta maitoa

kastike:

  • 500 g vadelmia
  • 3 rkl vettä
  • 2 dl tomusokeria

koristeeksi:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata margariini kattilassa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Murskaa saksanpähkinät karkeaksi jauheeksi ja sekoita kuivien aineiden kanssa.

3. Nostele munavaahtoon varovaisesti käännellen kuivat aineet ja rasva-suklaaseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, 20 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa kypsyyttä, ei siihen tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

5. Liota liivatelehtiä reilussa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita rahkan joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Kuumenna maito kattilassa ja nosta lionneet ja kuivaksi puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon. Anna seoksen hetken aikaa jäähtyä. Valuta liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon samalla sekoittaen.

6. Halkaise kakkupohja. Pese kakkuvuoka ja vuoraa uudelleen puhtaalla leivinpaperilla. Nosta vuokaan kakkupohjan alaosa. Kostuta pohjaa maidolla. Kaada päälle rahkatäyte. Anna täytteen hyytyä noin tunnin ajan jääkaapissa. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta pinta lopulla maidolla.

7. Anna kakun hyytyä jääkapissa seuraavaan päivään. Soseuta vadelmat veden kanssa sauvasekoittimella ja paseeraa siemenet pois siivilän läpi. Makeuta vadelmasose tomusokerilla. Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoile lisänä vadelmakastiketta.

1700 kJ (400 kcal) 1 annos

X