Suolaiset churrot
Suolaiset churrot maistuvat koukuttavilta jalapeno-juustodipin kanssa. Churrot ovat parhaita heti tuoreeltaan, jolloin ne ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä. Samasta taikinasta syntyvät myös makeat churrot. Mausta taikina ripauksella kardemummaa ja pyörittele churrot paistamisen jälkeen kaneli-sokeriseoksessa.
Ainekset
Suolaiset churrot
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 4 dl vettä
- 150 g voita
- 4 kananmunaa
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Lisäksi
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 1 prk (125 g) jalapeno-cheddar - juustodippiä
Valmistusohje
Suolaiset churrot leivotaan helposti näin:
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa.
2. Mittaa teräskattilaan vesi. Paloittele joukkoon voi. Kiehauta seos. Ota kattila liedeltä. Kaada joukkoon jauhoseos ja vatkaa voimakkaasti noin puoli minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä, kiiltävä pallo. Anna taikinan jäähtyä muutama minuutti.
3. Lisää taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
4. Aseta pursotinpussiin tähtitylla, jonka suuaukko on pikkusormen paksuinen. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
5. Kuumenna rypsiöljy teräskattilassa 190-asteiseksi. Purista churrotaikinasta muutama noin 10 cm:n pituinen pötkö öljyyn paistumaan. Helpoiten saat taikinan poikki oikeasta kohdasta saksilla leikkaamalla. Kypsennä noin 3 minuuttia välillä käännellen, kunnes suolaiset churrot ovat kauniin kullanruskeita. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Ripottele churroille sormisuolaa ja mustapippuria.
Katso myös: Mokkachurrot ja kahvi-kaakaodippi
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat vappumunkit, hauskat churrot ja helpot uunidonitsit – leivo suussasulavat vappuherkut itse!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous