Suolaiset letut parmankinkulla
Suolaiset letut parmankinkulla maistuu raikkaasti yrteille ja pehmeälle ricottajuustolle.
Ainekset
Lettutaikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
- 1/2 dl minttua hienonnettuna
- 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- voita paistamiseen
Täyte
- 250 g ricottajuustoa
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 2 rkl rapeaa valkosipulia
- paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Suolaiset letut parmankinkulla valmistuu helposti näin:
1. Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi kierre- tai pallovispilällä. Anna turvota noin 15 minuuttia.
2. Sulata nokare voita kuumalla paistinpannulla ja paista taikinasta kuusi isoa lettua. Lisää voita aina lettujen paiston välissä.
3. Nostele letut lautasille. Sekoita ricotta tasaiseksi, ja levitä se lettujen päälle ohueksi kerrokseksi. Lisää parmankinkkua, rapeaa valkosipulia ja hasselpähkinärouhetta. Viimeistele suolaiset letut parmankinkulla tuoreella basilikalla ja tarjoa heti. Tarjoa brunssilla brunssisalaatin kera.
Vinkki! Voit korvata ricottajuuston myös maustamattomalla tai maustetulla tuorejuustolla.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Ruispannukakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous