Reseptit

Suolaiset letut parmankinkulla

Suolaiset letut parmankinkulla maistuu raikkaasti yrteille ja pehmeälle ricottajuustolle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lettutaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1/2 dl minttua hienonnettuna
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 250 g ricottajuustoa
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 rkl rapeaa valkosipulia
  • paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuna
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Suolaiset letut parmankinkulla valmistuu helposti näin:

1. Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi kierre- tai pallovispilällä. Anna turvota noin 15 minuuttia.

2. Sulata nokare voita kuumalla paistinpannulla ja paista taikinasta kuusi isoa lettua. Lisää voita aina lettujen paiston välissä.

3. Nostele letut lautasille. Sekoita ricotta tasaiseksi, ja levitä se lettujen päälle ohueksi kerrokseksi. Lisää parmankinkkua, rapeaa valkosipulia ja hasselpähkinärouhetta. Vii­meistele suolaiset letut parmankinkulla tuoreella basilikalla ja tarjoa heti. Tarjoa brunssilla brunssisalaatin kera.

Vinkki! Voit korvata ricottajuuston myös maustamattomalla tai maustetulla tuorejuustolla.

suolaiset letut parmankinkulla
Suolaiset letut parmankinkulla maistuvat raikkaasti yrteille ja pehmeälle ricottajuustolle.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Ruispannukakku

X