Reseptit

Suppilovahveroliekkipiiras

Suppilovahveroliekkipiiras kätkee sisäänäs myös perunaa, sipulia ja pekonia. Tämä elsassilainen vastine pizzalle on todellinen herkku!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahveroliekkipiiras, taikina

  • 15 g tuorehiivaa
  • 2 dl haaleaa vettä
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 6-8 dl suppilovahveroita
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 sipulia
  • 4 pientä perunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 100 g Amerikan pekonilastuja
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa. Anna kohota peitettynä noin 1 tunti. 

2. Paista suppilovahverot kuiviksi öljyssä, mausta suolalla ja hienonna sienet halutessasi silpuksi.

3. Leikkaa sipulit ja perunat lehdenohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla).

4. Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Jätä pellit kuumenemaan uuniin. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä, jaa kahteen osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä ohuiksi soikeiksi pohjiksi.

5. Levitä pohjien päälle ensin ranskankerma, sitten sienet, perunat ja sipuli. Mausta ripauksella sormisuolaa, rouhaise päälle reilusti mustapippuria. Lisää viimeiseksi pekonilastut. Jos et käytä pekonia, valuta vähän öljyä perunoiden ja sipuleiden päälle.

6. Vedä piirakat leivinpaperin avulla peltien päälle. Paista yksi kerrallaan 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Viimeistele hieman jäähtynyt suppilovahveroliekkipiirakka tillillä.

Katso myös: Flammkuchen eli liekkipiiras

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveropiirakka

X