Suppilovahveroliekkipiiras
Suppilovahveroliekkipiiras kätkee sisäänäs myös perunaa, sipulia ja pekonia. Tämä elsassilainen vastine pizzalle on todellinen herkku!
Ainekset
Suppilovahveroliekkipiiras, taikina
- 15 g tuorehiivaa
- 2 dl haaleaa vettä
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl öljyä
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- 6-8 dl suppilovahveroita
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1-2 sipulia
- 4 pientä perunaa
- 200 g ranskankermaa
- 100 g Amerikan pekonilastuja
- mustapippuria
- sormisuolaa
- tilliä
Valmistusohje
1. Murenna hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa. Anna kohota peitettynä noin 1 tunti.
2. Paista suppilovahverot kuiviksi öljyssä, mausta suolalla ja hienonna sienet halutessasi silpuksi.
3. Leikkaa sipulit ja perunat lehdenohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla).
4. Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Jätä pellit kuumenemaan uuniin. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä, jaa kahteen osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä ohuiksi soikeiksi pohjiksi.
5. Levitä pohjien päälle ensin ranskankerma, sitten sienet, perunat ja sipuli. Mausta ripauksella sormisuolaa, rouhaise päälle reilusti mustapippuria. Lisää viimeiseksi pekonilastut. Jos et käytä pekonia, valuta vähän öljyä perunoiden ja sipuleiden päälle.
6. Vedä piirakat leivinpaperin avulla peltien päälle. Paista yksi kerrallaan 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Viimeistele hieman jäähtynyt suppilovahveroliekkipiirakka tillillä.
Katso myös: Flammkuchen eli liekkipiiras
Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveropiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous