Reseptit

Suppilovahveropesto

Suppilovahveropesto on täynnä makua tiiviissä muodossa. Pesto on mainiota esimerkiksi gnocchien parina ja se käy hyvin myös leivän päälle sekä leivontaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahveropesto

  • runsas 1 l suppilovahveroita
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 3/4 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 6 oksaa timjamia
  • 50-75 g pecorinoa tai parmesaania paloiteltuna
  • 1 dl öljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista sienet, hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, lisää sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää sipulit ja kuumenna sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.

2. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu.

3. Laita yrtit (varsineen), siemenet, sitruunan mehu ja kuoriraaste, juusto ja öljy tehosekoittimeen, teholeikkuriin tai terällä varustettuun monitoimikoneeseen. Pyöräytä seos sileäksi. Lisää sieni-sipuliseos ja pyöräytä konetta vain sen verran, että sienet jäävät pieniksi paloiksi eivätkä soseudu täysin. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla. 

4. Tarjoa suppilovahveropesto joko spagetin tai gnocchien kanssa tai leivänpäällisenä.

Katso myös: Pikkelöidyt suppilovahverot

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät suppilovahvero-juustoleivät

X