Reseptit

Tabbouleh

Kokkaa ruokapöytään Lähi-idän raikkaita makuja. Yrteistä ja tomaateista valmistettava tabbouleh sopii lisukkeeksi esimerkiksi za'atarilla maustetulle uuniturskalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua sileälehtistä persiljaa
  • 1 nippu minttua
  • 3-4 tomaattia
  • (1 rkl hienoa bulguria)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • neitsytoliiviöljyä
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Silppua minttu ja persilja hyvin hienoksi. Hienonna tomaatit ja silppua sipuli. Jos käytät salaattiin bulguria, huuhdo se siivilässä kylmällä vedellä ja valuta. Hienoa bulguria ei tarvitse keittää.

2. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla makusi mukaan.

3. Tarjoa tabbouleh esimerkiksi za’atarilla maustetun uuniturskan ja hummuksen kera.

X