Reseptit

Tahinivinaigrette

Tahinivinaigrette saa makua ja raikkautta sitruunasta sekä limetistä. Kastike sopii niin vihersalaateille tai vaikka arkisen raastesalaatin maustajaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tahinivinaigrette

  • 6 rkl öljyä
  • 3 rkl tahinia
  • 1/2 (3 rkl) sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste
  • 1 rkl limetin mehua
  • 4 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Tahinivinaigrette valmistuu helposti näin:

1. Sekoita kannellisessa lasipurkissa öljy, tahini, sitruunamehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, limettimehu, sokeri ja suola.

2. Kuori valkosipulinkynsi, paina veitsen lappeella lyttyyn ja lisää kastikkeeseen. Sulje purkki ja ravistele voimakkaasti sekaisin. Säilytä tahinivinaigrette jääkaapissa. Tahinivinaigrette sopii esimerkiksi vihersalaateille tai vaikka arkisen raastesalaatin maustajaksi. 

Vinkki! Valmista kastike ehdottomasti vastapuristettujen sitrusten mehuista, niin mausta tulee raikas. Vinaigrette säilyy jääkaapissa noin viikon.

tahinivinaigrette
Tahinivinaigrette on yhtä aikaa täyteläinen ja kirpeän raikas.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 3/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Maissi-tahinikeitto

X