Tahmakurpitsa
Tahmakurpitsat tehdään sivelvemällä hokkaidokurpitsaviipaleet hapanimelällä kastikkeella ja paahtamalla ne uunissa makoisiksi. Herkulliset kurpitsalohkot ovat kaunis alkuruoka sellaisenaan tai vaikka salaatin tai nuudeleiden kera tarjoiltuna.
Ainekset
Tahmakurpitsa
- 1 (n. 1,2 kg) hokkaidokurpitsa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl sormisuolaa
Liemi
- 3 rkl siirappia
- 3 rkl valkovinietikkaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 3 rkl seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
- salaattisekoitusta
Valmistusohje
Tahmakurpitsa tehdään helposti näin:
1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä ja kaavi pois siemenet. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot ja laita ne uunipellille. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
2. Tee liemi kurpitsan kypsyessä. Mittaa siirappi, etikka, soija ja sitruunamehu kattilaan. Puserra sekaan valkosipuli. Keitä, kunnes liemi on siirappimaista. Mausta chilillä.
3. Sivele haaleaksi jäähtyneet kurpitsalohkot liemellä, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile tahmakupitsa salaattipediltä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous