Reseptit

Tahmakurpitsa

Tahmakurpitsat tehdään sivelvemällä hokkaidokurpitsaviipaleet hapanimelällä kastikkeella ja paahtamalla ne uunissa makoisiksi. Herkulliset kurpitsalohkot ovat kaunis alkuruoka sellaisenaan tai vaikka salaatin tai nuudeleiden kera tarjoiltuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tahmakurpitsa

  • 1 (n. 1,2 kg) hokkaidokurpitsa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Liemi

  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl valkovinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • salaattisekoitusta

Valmistusohje

Tahmakurpitsa tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä ja kaavi pois siemenet. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Kuori lohkot ja laita ne uunipellille. Sivele öljyllä ja mausta suolalla. Paahda lohkoja 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.

2. Tee liemi kurpitsan kypsyessä. Mittaa siirappi, etikka, soija ja sitruunamehu kattilaan. Puserra sekaan valkosipuli. Keitä, kunnes liemi on siirappimaista. Mausta chilillä.

3. Sivele haaleaksi jäähtyneet kurpitsalohkot liemellä, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile tahmakupitsa salaattipediltä.

Katso myös: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö

X