Reseptit

Tapasperunat

Tapasperunat tehdään espanjalaisittain ja tarjotaan tapaslautaselta yhdessä punaisen aiolin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tapasperunat

  • 1 kg perunoita (yleis- tai uuniperunalajike)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta

Brava-kastike

  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • hienonnettua persiljaa

Punainen aioli

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tomaattipyreetä tai chilikastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (1/4 tl savupaprikaa tai chilirouhetta)

Valmistusohje

1. Keitä pestyt perunat melkein kypsiksi, kuori hieman jäähtyneinä ja leikkaa kuutioiksi. Kääntele perunapalat suolalla ja paprikalla maustetussa oliiviöljyssä. Levitä perunat uunipellin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.

2. Hienonna brava-kastiketta varten sipulit ja kuullota ne öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia. Sekoita punaisen aiolin ainekset keskenään.

3. Viimeistele tapasperunat persiljasilpulla ja tarjoa kastikkeiden kanssa.

Katso myös: Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut perunat

X