Tapasperunat
Tapasperunat tehdään espanjalaisittain ja tarjotaan tapaslautaselta yhdessä punaisen aiolin kanssa.
Ainekset
Tapasperunat
- 1 kg perunoita (yleis- tai uuniperunalajike)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
Brava-kastike
- 2 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 200 g paseerattua tomaattia
- 1 rkl viinietikkaa
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- hienonnettua persiljaa
Punainen aioli
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl tomaattipyreetä tai chilikastiketta
- 1 valkosipulinkynsi
- (1/4 tl savupaprikaa tai chilirouhetta)
Valmistusohje
1. Keitä pestyt perunat melkein kypsiksi, kuori hieman jäähtyneinä ja leikkaa kuutioiksi. Kääntele perunapalat suolalla ja paprikalla maustetussa oliiviöljyssä. Levitä perunat uunipellin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.
2. Hienonna brava-kastiketta varten sipulit ja kuullota ne öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia. Sekoita punaisen aiolin ainekset keskenään.
3. Viimeistele tapasperunat persiljasilpulla ja tarjoa kastikkeiden kanssa.
Katso myös: Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut perunat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous