Reseptit

Täytetty myskikurpitsa

Täytetty myskikurpitsa korvaa kasvissyöjän joulupöydässä kinkun. Puolitetut myskikurpitsat kypsennetään uunissa ja täytetään hienonnetulla pinaatilla, fetajuustolla, rusinoilla, jyvillä ja linsseillä. Vegaanisessa versiossa fetan voi korvata maidottomalla juustovalmisteella. Tujakan tulisen maun tuo pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä tuttu harissatahna.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetty myskikurpitsa:

  • 2 pientä (yht. n. 1 kg) myskikurpitsaa

Täyte:

  • 1 pkt (380 g) kypsiä punaisia linssejä
  • 1 ps (70 g) pinaattia
  • 2 dl keitettyä bulguria, kuskusta tai kaura-ateriajyviä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1/2 dl rusinoita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 rkl harissatahnaa
  • 3/4 tl suolaa

Maapähkinäkastike:

  • 1 dl vettä
  • 3/4 dl sileää maapähkinävoita
  • 2 rkl limetin mehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria

Lisäksi:

  • paistinarua

Valmistusohje

Täytetty myskikurpitsa tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin maapähkinäkastike. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä, kunnes kastike on sopivan notkeaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää sokerilla, suolalla tai limettimehulla.

2. Pese ja halkaise myskikurpitsat, kaavi siemenet pois. Laita puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

3. Valmista täyte. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Huuhtele pinaatit siivilässä ja pehmennä pannulla tai kulhossa mikrossa. Sekoita pinaatit ja kypsät bulgurit linssien joukkoon. Murustele sekaan fetajuusto. Sekoita öljy, hunaja ja harissatahna keskenään ja lisää täytteen joukkoon. Mausta suolalla.

4. Kaavi myskikurpitsoista hieman maltoa pois ja lusikoi täytettä kurpitsojen sisälle. Nosta kurpitsanpuolikkaat päällekäin niin, että täyte jää kurpitsojen sisälle. Sido narulla kiinni. Laita kurpitsat takaisin pellille ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Tarjoile täytetty myskikurpitsa maapähkinäkastikkeen kanssa.

Katso myös: Kikherneillä täytettyä paahdettua myskikurpitsaa ja maapähkinä-kookoskastiketta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kvinoalla ja pinaatilla täytetty kokonainen myskikurpitsa

X