Täytetty myskikurpitsa
Täytetty myskikurpitsa on vegejoulupöydän kuningatar. Tuhti täyte valmistuu joulun makuisesta linssimuhennoksesta.
Ainekset
Täytetty myskikurpitsa
- 1 myskikurptsa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Linssimuhennos
- 2 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 1 tlk (230 g) punaisia linssekä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 kanelitanko
- 1 dl minttua hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl tummaa siirappia
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
Täytetty myskikurpitsa tehdään helposti näin:
1. Pese ja puolita myskikurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla.
2. Nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja valuta leikkuu pinnoille tilkka oliiviöljyä. Lisää myös ripaus suolaa ja mustapippuria. Paahda puolikkaita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää inkivääri ja hienonnettu chili. Sekoita ja lisää valutetut linssit, tomaattimurska, kanelitanko, minttu, suola, mustapippuri sekä siirappi. Sekoita jälleen ja kiehauta. Hauduta hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.
5. Ota kurpitsat uunista ja kaada mahdollisesti siemensyvennykseen tullut neste pois. Koverra sisusta pois vielä hieman enemmän, jotta saat täytettyä puolikkaat linssimuhennoksella. Halutessasi voi lisätä koverretun kurpitsan linssimuhennoksen joukkoon.
6. Lusikoi hautunut paksu muhennos kurpitsan puolikkaisiin ja ripottele pinnalle parmesaani. Gratinoi vielä 10–15 minuuttia.
7. Leikkaa täytetty myskikurpitsa 3–4 osaan juuri ennen tarjoilua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous