Reseptit

Thai kasviscurry

Kookosmaito ja punainen currytahna tuovat makua.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa porkkanaa
  • 1/2 kukkakaali
  • 1 keltainen paprika
  • 1 prk kikherneitä (270g)
  • 1 prk kookosmaitoa (400g)
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl vettä
  • 2 tl ruokokidesokeria
  • 1-2 rkl limetinmehua

pinnalle:

  • hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja paloittele. Valuta kikherneet.

2. Nosta korkealaitaiseen kasariin ensin loraus kookosmaitoa, currytahna, kurkuma, raastettu inkivääri ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuumenna mausteita ensin muutama minuutti. Lisää joukkoon porkkanat ja kukkakaalit. Kääntele hetken.

3. Lisää joukkoon kikherneet, loput kookosmaidosta, vesi sekä ruokokidesokeri. Anna kasvisten kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

4. Mausta kastike limetinmehulla ja hienonna annosten päälle korianteria.

X