Reseptit

Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto

Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto sisältää eksoottisia makuja. Lämmittää niin mieltä kuin kehoakin!

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto

  • 1 kg porkkanoita
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1/2 tl currytahnaa
  • 7 dl vettä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Thaimaalainen porkkana-kookoskeitto on samettinen suutuntumaltaan, ja inkivääri maistuu siinä viettelevästi.

1. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Lorauta tilkka öljyä kattilaan ja kuullota siinä porkkanat, sipulisilput, inkivääriraaste ja currytahna.
3. Lisää vesi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
4. Lisää kookosmaito ja kuumenna keitto. Mausta thaimaalainen porkkana-kookoskeitto suolalla, mustapippurilla ja halutessasi tuoreella korianterilla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkanakeitto

X