Reseptit

Thaisimpukat

10.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Thaisimpukat maistuvat ihanilta limettilohkojen kera.

Ainekset

1 kg simpukoita
2 rkl öljyä
4 silputtua valkosipulinkynttä
6 kaffirlimetinlehteä
2 chiliä
2 dl valkoviiniä
1 rkl thaikalakastiketta

Valmistusohje

1. Kiehauta valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää limetinlehdet, viini ja kalakastike. Keitä hetki.

2. Kaada simpukat liemeen, peitä kannella ja keitä hyvällä lämmöllä 5 minuuttia.

3. Silppua pinnalle korianteria ja tarjoa limettilohkojen kanssa.

Katso myös:
Marinoidut simpukat, Ruoka.fi
Simpukat valkoviinissä, Ruoka.fi
Gratinoidut sinisimpukat, Kotiliesi.fi