Reseptit

Thaisimpukat

Thaisimpukat maistuvat ihanilta limettilohkojen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg simpukoita
  • 2 rkl öljyä
  • 4 silputtua valkosipulinkynttä
  • 6 kaffirlimetinlehteä
  • 2 chiliä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl thaikalakastiketta

Valmistusohje

1. Kiehauta valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää limetinlehdet, viini ja kalakastike. Keitä hetki.

2. Kaada simpukat liemeen, peitä kannella ja keitä hyvällä lämmöllä 5 minuuttia.

3. Silppua pinnalle korianteria ja tarjoa limettilohkojen kanssa.

Katso myös:
Marinoidut simpukat, Ruoka.fi
Simpukat valkoviinissä, Ruoka.fi
Gratinoidut sinisimpukat, Kotiliesi.fi

X