3.5.2012

Tofu-kasviswok

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

270 g (1 pkt) tofua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl voimakasta currya
200 g vihreitä papuja (pakaste)
1-2 paprikaa
100 g herkkusieniä
2 porkkanaa
1 pienehkö makea sipuli
3 rkl rypsiöljyä
100 g mungpavunituja
0.5 tl vastarouhittua pippuria
tuoretta yrttiä koristeeksi (rakuuna, korianteri, persilja)

Kastike

1 rkl soijakastiketta
1 dl kasvislientä
2 tl hunajaa
0.5 dl omenamehua
1.5 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

1. Leikkaa tofu kuutioiksi, pyörittele soijakastikkeessa ja curryssa.

2. Puhdista ja suikaloi kasvikset.

3. Mittaa öljyä pannulle ja paista nopeasti tofukuutiot, siirrä lautaselle.

4. Lisää öljyä ja ensin sipuli, sitten muut kasvikset (paitsi idut), sekoittele hetki ja lisää tofu, pippuri sekä idut.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää sekoitellen vokkiin, koristele yrteillä ja tarjoa ruoka sellaisenaan tai tumman riisin kanssa.

Vinkki: Voit helpottaa vokin tekoa käyttämällä pakastevihanneksia, esimerkiksi vokkisekoitusta ja pakastettua sipulisilppua.

1000 kJ (240 kcal)/1 annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi