Reseptit

Tom yam kung eli thaimaalainen jättikatkarapukeitto

Tom yam kung on tunnetuin thaimaalaisen keittiön ruokalaji, jonka raaka-aineet tekevät siitä mausteisen raikkaan makuelämyksen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 350 g raakoja jättikatkarapuja
  • 1 rkl öljyä
  • 3 murskattua sitruunaruohon vartta (valkoinen osa)
  • 3 viipaletta galangalia
  • 2 l kanalientä
  • 5 pientä tuoretta chiliä
  • 5 revittyä kafferilimetinlehteä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 70 g herkkusieniä
  • 3 rkl limettimehua
  • kevätsipulia
  • korianteria

Valmistusohje

Tulinen jättikatkarapukeito, tom yam kung, on kuninkaallista alkuperää. Keitto lienee kaikkein tunnetuin thairuokalajeista.

1. Kuori ravut, poista suoli, mutta jätä pyrstöt paikoilleen. Säästä päät ja kuoret. Kuumenna päitä ja kuoria hetki öljyssä vokkipannulla. Keitä 5 minuuttia. Lisää yksi sitruunaruohonvarsi, galangalviipaleet ja liemi. Hauduta 20 minuuttia ja siivilöi liemi kattilaan.

2. Paloittele jäljellä olevat sitruunaruohot. Lisää ne liemeen veitsellä litteäksi murskattujen chilien, kafferilimetinlehtien, kalakastikkeen, sieniviipaleiden ja kevätsipulin kanssa. Keitä hiljalleen 3 minuuttia. Lisää ravut ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja lisää limettimehu. Maista ja lisää makuja, limettimehua ja kalakastiketta.

X