Reseptit

Tom yam kung eli thaimaalainen jättikatkarapukeitto

Tom yam kung on tunnetuin thaimaalaisen keittiön ruokalaji, jonka raaka-aineet tekevät siitä mausteisen raikkaan makuelämyksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tulinen jättikatkarapukeitto tom yam kung on kuninkaallista alkuperää. Keitto lienee tunnetuin thaimaalainen ruoka.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tom yam kung

  • 350 g raakoja jättikatkarapuja
  • 1 rkl öljyä
  • 3 murskattua sitruunaruohon vartta (valkoinen osa)
  • 3 viipaletta galangalia
  • 2 l kanalientä
  • 5 pientä tuoretta chiliä
  • 5 revittyä kafferilimetinlehteä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 70 g herkkusieniä
  • 3 rkl limettimehua
  • kevätsipulia
  • korianteria

Valmistusohje

Tulinen jättikatkarapukeito, tom yam kung, on kuninkaallista alkuperää. Keitto lienee kaikkein tunnetuin thairuokalajeista.

1. Kuori ravut, poista suoli, mutta jätä pyrstöt paikoilleen. Säästä päät ja kuoret. Kuumenna päitä ja kuoria hetki öljyssä vokkipannulla. Keitä 5 minuuttia. Lisää yksi sitruunaruohonvarsi, galangalviipaleet ja liemi. Hauduta 20 minuuttia ja siivilöi liemi kattilaan.

2. Paloittele jäljellä olevat sitruunaruohot. Lisää ne liemeen veitsellä litteäksi murskattujen chilien, kafferilimetinlehtien, kalakastikkeen, sieniviipaleiden ja kevätsipulin kanssa. Keitä hiljalleen 3 minuuttia. Lisää ravut ja keitä 3 minuuttia. Ota tom yam kung pois levyltä ja lisää limettimehu. Maista ja lisää makuja, limettimehua ja kalakastiketta.

Vinkki: Kokeile myös thaimaalaista naudanlihasta valmistettu panang currya.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään thaimaalainen lohikeitto.

X