Reseptit

Tomaatti-karviaismarjaketsuppi

Ketsuppien kuningas. Karviaisilla höystetty tomaattiketsuppi sopii ruokien maustamiseen ja myös pöytämausteeksi. Ketsuppi säilyy pari kuukautta. Jos haluat varmistaa pidemmän säilyvyyden, käytä säilöntäainetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-karviaismarjaketsuppi

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 l karviaisia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 150 g fariinisokeria
  • 150 g hillosokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 neilikkaa
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Tomaatti-karviaismarjaketsuppi valmistuu helposti näin:

1. Puhdista karviaiset. Huuhdo ja lohko tomaatit. Silppua sipulit. 

2. Pane ainekset kattilaan, lisää sokerit ja mausteet. Anna seoksen hautua hiljalleen 1 1/2 tuntia. 

3. Poista kanelitanko, tähtianis ja neilikat. Pyöräytä ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella.

4. Pullota ja säilytä tomaatti-karviaismarjaketsuppi kylmässä.

Vinkki: Kokeile myös inkiväärillä maustettua karviaishilloa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kirpeän raikas karviaismarmeladi

X