
Tomaatti-karviaismarjaketsuppi
Ketsuppien kuningas. Karviaisilla höystetty tomaattiketsuppi sopii ruokien maustamiseen ja myös pöytämausteeksi. Ketsuppi säilyy pari kuukautta. Jos haluat varmistaa pidemmän säilyvyyden, käytä säilöntäainetta.
Ainekset
Tomaatti-karviaismarjaketsuppi
- 500 g kypsiä tomaatteja
- 1 l karviaisia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 150 g fariinisokeria
- 150 g hillosokeria
- 1 tl mustapippuria
- 4 neilikkaa
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
- 2 rkl sinapinsiemeniä
Valmistusohje
Tomaatti-karviaismarjaketsuppi valmistuu helposti näin:
1. Puhdista karviaiset. Huuhdo ja lohko tomaatit. Silppua sipulit.
2. Pane ainekset kattilaan, lisää sokerit ja mausteet. Anna seoksen hautua hiljalleen 1 1/2 tuntia.
3. Poista kanelitanko, tähtianis ja neilikat. Pyöräytä ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella.
4. Pullota ja säilytä tomaatti-karviaismarjaketsuppi kylmässä.
Vinkki: Kokeile myös inkiväärillä maustettua karviaishilloa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kirpeän raikas karviaismarmeladi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous