Reseptit

Tomaatti-karviaismarjaketsuppi

27.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g kypsiä tomaatteja
1 l karviaisia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
150 g fariinisokeria
150 g hillosokeria
1 tl mustapippuria
4 neilikkaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
2 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Ketsuppien kuningas. Karviaisilla höystetty tomaattiketsuppi sopii ruokien maustamiseen ja myös pöytämausteeksi. Ketsuppi säilyy pari kuukautta. Jos haluat varmistaa pidemmän säilyvyyden, käytä säilöntäainetta.

1. Puhdista karviaiset. Huuhdo ja lohko tomaatit. Silppua sipulit. 

2. Pane ainekset kattilaan, lisää sokerit ja mausteet. Anna seoksen hautua hiljalleen 1 1/2 tuntia. 

3. Poista kanelitanko, tähtianis ja neilikat. Pyöräytä ketsuppi sileäksi sauvasekoittimella.

4. Pullota ja säilytä kylmässä.

Katso myös: 

Inkiväärillä maustettu karviaishillo, Ruoka.fi

Karviaistrifle, Ruoka.fi

Kirpeän raikas karviaismarmeladi, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme