Reseptit

Tomaatti-paprikakeitto

Tomaatti-paprikakeitto saa särmää tulisesta harissasta ja lempeyttä ranskankermanokareesta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-paprikakeitto

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl harissaa
  • n. 400 g paahdettua tai grillattua säilöttyä paprikaa
  • 2 tlk (à 400 g) paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 3 rkl hunajaa
  • 1-1 1/2 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu

Viimeistelyyn

  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta kuorittu inkivääri.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä valkosipuli ja inkivääri.

3. Lisää harissa ja sekoittele hetki.

4. Valuta säilötyt paprikat lävikössä ja lisää ne kattilaan.

5. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä vesi ja mausta timjamilla, hunajalla ja suolalla. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

6. Lisää ranskankerma ja sitruunan mehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

7. Tarjoa tomaatti-paprikakeitto juustotikkujen kanssa.

Lue myös: Täyteläinen tomaattikeitto

Lue myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto

X