Tomaatti-paprikakeitto
Tomaatti-paprikakeitto saa särmää tulisesta harissasta ja lempeyttä ranskankermanokareesta.
Ainekset
Tomaatti-paprikakeitto
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 cm:n pala inkivääriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl harissaa
- n. 400 g paahdettua tai grillattua säilöttyä paprikaa
- 2 tlk (à 400 g) paseerattua tomaattia
- 2 dl vettä
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 3 rkl hunajaa
- 1-1 1/2 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
Viimeistelyyn
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja raasta kuorittu inkivääri.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä valkosipuli ja inkivääri.
3. Lisää harissa ja sekoittele hetki.
4. Valuta säilötyt paprikat lävikössä ja lisää ne kattilaan.
5. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä vesi ja mausta timjamilla, hunajalla ja suolalla. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.
6. Lisää ranskankerma ja sitruunan mehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
7. Tarjoa tomaatti-paprikakeitto juustotikkujen kanssa.
Lue myös: Täyteläinen tomaattikeitto
Lue myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous