Reseptit

Tomaatti-perunasalaatti

Tomaatti-perunasalaatti sopii kesän viralliseksi perunasalaatiksi. Sen kaveriksi sopivat niin kala-, broileri-, liha- kuin kasvisruoatkin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-perunasalaatti

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 100 g kikherneitä valutettuina
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 50 g parmesaanijuustolastuja

Kastike

  • 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Paloittele perunat ja kään­tele kulhossa niiden joukkoon oliiviöljy.

2. Paahda perunat kullanrus­keiksi grillin tasoparilalla tai valurautapannussa grilliriti­lällä. Paahda myös kirsikka­tomaatit.

3. Mittaa kulhoon kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin.

4. Lisää joukkoon aurinko­kuivatut tomaatit, kikherneet ja basilika. Kääntele ainekset sekaisin ja lisää kulhoon myös perunat ja kirsikkatomaatit suoraan grillistä.

5. Kaada tomaatti-perunasalaatti tarjoilu­vadille ja ripottele pinnalle parmesaanilastut.

Katso myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Uudet perunat ovat kesän odotetuin herkku – keitä, grillaa tai upota potut salaatteihin

X