Tomaattinen kalakeitto
Tomaattinen kalakeitto maustetaan chilisalsalla ja täytelöitetään kookosmaidolla. Inkivääri, yrtit ja muskottipähkinä viimeistelevät makunautinnon.
Ainekset
Tomaattinen kalakeitto:
- 1 taimen tai pala kirjolohta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 dl chilisalsaa
- 1 sitruunan mehu
- 5 dl kalalientä
- 1 dl kauden yrttejä
- 1 tuore paprika
- 1-2 tl inkivääriä raastettuna
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Tomaattinen kalakeitto tehdään näin:
1. Leikkaa nahaton ja ruodoton kalafilee kolmioiksi ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä. Ripota pintaan hiukan mantelijauhoa. Paahda kala palat nopeasti grillissä tai pannulla. Jätä odottamaan.
2. Mittaa kattilaan tomaattimurska, chilisalsa, tuoretta chiliä ja paprika renkaina. Lisää yhden sitruunan mehu ja 5 dl kalalientä, jota voit keittää ruodoista ja siivilöidä keittoon. Muutoin käytä kalaliemikuutiota tai fondia.
3. Kun keitto kiehahtaa, lisää kookosmaito ja inkivääriraaste. Lisää lopuksi kala kolmiot keiton joukkoon. Tarjoa heti.
VINKKI: Itse leivottu juurileipä, jossa on mausteena juustokuminaa tai fenkolinsiemeniä rikastaa keittonautinnon.
Katso myös: Sahramilla maustettu tomaattinen kalakeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Unkarilainen kalakeitto halászlé
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous