Reseptit

Tomaattinen kalakeitto

Tomaattinen kalakeitto maustetaan chilisalsalla ja täytelöitetään kookosmaidolla. Inkivääri, yrtit ja muskottipähkinä viimeistelevät makunautinnon.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattinen kalakeitto:

  • 1 taimen tai pala kirjolohta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 dl chilisalsaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 5 dl kalalientä
  • 1 dl kauden yrttejä
  • 1 tuore paprika
  • 1-2 tl inkivääriä raastettuna
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Tomaattinen kalakeitto tehdään näin:

1. Leikkaa nahaton ja ruodoton kalafi­lee kolmioiksi ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä. Ripota pintaan hiukan mantelijauhoa. Paahda kala­ palat nopeasti grillissä tai pannulla. Jätä odottamaan.

2. Mittaa kattilaan tomaattimurska, chilisalsa, tuoretta chiliä ja paprika renkaina. Lisää yhden sitruunan mehu ja 5 dl kalalientä, jota voit keittää ruo­doista ja siivilöidä keittoon. Muutoin käytä kalaliemikuutiota tai fondia.

3. Kun keitto kiehahtaa, lisää kookos­maito ja inkivääriraaste. Lisää lopuksi kala­ kolmiot keiton joukkoon. Tarjoa heti.

VINKKI: Itse leivottu juurileipä, jos­sa on mausteena juustokuminaa tai fenkolinsiemeniä rikastaa keitto­nautinnon.

Katso myös: Sahramilla maustettu tomaattinen kalakeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Unkarilainen kalakeitto halászlé

X