Reseptit

Tonnikala-mozzarella-sitruunapasta

Tonnikala-mozzarella-sitruunapasta tehdään Tina Nordströmin ohjeella. Tina Nordströmin arkiruokabravuuri on todella helppotekoinen tonnikala-mozzarellapasta, jonka maku viimeistellään pannulla paahdetun sitruunan mehulla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikala-mozzarella-sitruunapasta

  • 400 g tagliatellea
  • 2 viipaletta kuivahtanutta juurileipää
  • 1 sitruuna
  • 1/2 punasipuli
  • 2 valkosipuinkynttä
  • 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
  • 2 prk (à 200) tonnikalaa öljyssä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Tonnikala-mozzarella-sitruunapasta tehdään helposti näin:

1. Revi leipäviipaleet paloiksi. Levitä palat uunipellille, valuta päälle vähän oliiviöljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

2. Puolita sitruuna ja paahda leikkuupinnat ruskeiksi paistinpannulla. Silppua punasipuli. Hienonna valkosipuli. Revi mozzarella paloiksi.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kaada paistinpannulle 1 rkl oliiviöljyä ja tonnikalapurkin öljyä. Lisää puna- ja valkosipuli. Kuumenna sekoittaen. Lisää pasta ja sekoita.

4. Kaada pasta tarjoiluvadille. Lisää pinnalle tonnikala sekä mozzarella- ja leipäpalat. Mausta reilusti pippurilla ja ripauksella suolaa. Puserra päälle paahdettujen sitruunoiden mehu. Tarjoile tonnikala-mozzarella-sitruunapasta heti.

Katso myös: Salviavoissa paistettua pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

X