Tortillapiirakka
Tortillapiirakka kokoaa yhteen texmex-pöydästä tutut maut. Piirakan pohja tehdään hauskasti tortillaletuista.
Ainekset
Pohja
- 1 ps (8 kpl) pieniä maissi-vehnätortilloja
Täyte
- 400 g broilerin- tai naudanjauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (28 g) tacomausteseosta
- 1/2 dl vettä
- 1 punainen paprika
- 1/2 tl suolaa
- 1 ps (200 g) pakastemaissia
- 1 prk (230 g) tacokastiketta
- 1 ps (150 g) cheddarjuustoraastetta
- 2 tomaattia
Viimeistelyyn
- 1 limetti
- 1 ruukku korianteria
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- (chilikastiketta)
Valmistusohje
Tortillapiirakka valmistuu helposti näin:
1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (25 cm) pohjalle. Pyyhi vuoan reunat öljyllä. Vuoraa vuoka tortilloilla.
2. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin 1⁄2 tuntia ennen paistamista. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Keitä maissit pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi tomaatit.
3. Kuumenna öljy pannulla, ruskista jauheliha ja lisää tacomauste, vesi ja paprikakuutiot. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos suolalla.
4. Levitä jauhelihaseos, maissit, tacokastike ja juusto kerroksittain pohjan päälle. Peitä pinta tomaattiviipaleilla.
5. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
6. Viimeistele tortillapiirakka korianterilla, limettilohkoilla ja kermaviiliraidoilla. Halutessasi voit maustaa kermaviilin chilikastikkeella. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen piirakan kanssa. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai osana texmex-pöytää. Valmista kaveriksi esimerkiksi tomaattisalsa.
Vinkki! Piirakan maun tulisuutta voit säädellä valitsemalla joko miedon tai vahvan tacokastikkeen. Lisää täytteeseen muutama hienonnettu jalapenoviipale, jos haluat särmää piirakan makuuun.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 4/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Tacopiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous