
Tortillavuoka
Tortillavuoka on perjantai-illan herkkuvuoka, joka ladotaan tortillaletuista, Mifu- salsakastikkeesta ja cheddarjuustodipistä. Voit korvata Mifu-jauhiksen halutessasi kasviproteiinilla tai tavallisella jauhelihalla. Maustamisen voi tehdä helposti texmex-hyllyn valmiilla tacomausteseoksella.
Ainekset
Tortillavuoka
- 1 pkt (250 g) Mifu-jauhista, Texmex
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 limetin mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk (380/230 g) kidneypapuja
- 2 tomaattia
- 1 prk (300 g) tomaattisalsadippiä
- 8 tortillalettua
- 1 prk (250 g) cheddarjuusto-dippiä, esim. Valio Koskenlaskija
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
Vuoan voiteluun
- 1 rkl öljyä
Lisäksi
- 1 avokado
- 1 ruukku villirukolaa
- jalapenorenkaita
- mustapippuria
Valmistusohje
Tortillavuoka tehdään helposti näin:
1. Paista Mifu-jauhis pannulla öljyssä. Mausta limettimehulla ja suolalla.
2. Huuhtele ja valuta kidneypavut siivilässä. Pese ja kuutioi tomaatit. Sekoita Mifun joukkoon pavut, tomaattikuutiot ja salsadippi.
3. Leikkaa tortillanippu saksilla neljään sektoriin. Voitele tortillojen kokoisen, pyöreän uunivuoan pohja ja reunat öljyllä. Lusikoi vuoan pohjalle Mifu- paistosta, lisää yksi sektoreiksi leikattu tortilla. Täytä näin vuoka kerroksittain. Kaada päälle cheddarjuustodippi. Ripottele päälle juustoraaste.
4. Kypsennä tortillavuoka 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.
5. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele rukola. Lisää tortillavuoan päälle avokadoviipaleita, rukolaa ja jalapenorenkaita. Rouhaise päälle mustapippuria.
Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous