Reseptit

Tortillavuoka

Tortillavuoka on perjantai-illan herkkuvuoka, joka ladotaan tortillaletuista, Mifu- salsakastikkeesta ja cheddarjuustodipistä. Voit korvata Mifu-jauhiksen halutessasi kasviproteiinilla tai tavallisella jauhelihalla. Maustamisen voi tehdä helposti texmex-hyllyn valmiilla tacomausteseoksella.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tortillavuoka

  • 1 pkt (250 g) Mifu-jauhista, Texmex
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (380/230 g) kidneypapuja
  • 2 tomaattia
  • 1 prk (300 g) tomaattisalsadippiä
  • 8 tortillalettua
  • 1 prk (250 g) cheddarjuusto-dippiä, esim. Valio Koskenlaskija
  • 1 dl cheddarjuustoraastetta

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl öljyä

Lisäksi

  • 1 avokado
  • 1 ruukku villirukolaa
  • jalapenorenkaita
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tortillavuoka tehdään helposti näin:

1. Paista Mifu-jauhis pannulla öljyssä. Mausta limettimehulla ja suolalla.

2. Huuhtele ja valuta kidneypavut siivilässä. Pese ja kuutioi tomaatit. Sekoita Mifun joukkoon pavut, tomaattikuutiot ja salsadippi.

3. Leikkaa tortillanippu saksilla neljään sektoriin. Voitele tortillojen kokoisen, pyöreän uunivuoan pohja ja reunat öljyllä. Lusikoi vuoan pohjalle Mifu- paistosta, lisää yksi sektoreiksi leikattu tortilla. Täytä näin vuoka kerroksittain. Kaada päälle cheddarjuustodippi. Ripottele päälle juustoraaste.

4. Kypsennä tortillavuoka 225-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.

5. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle, leikkaa viipaleiksi. Huuhtele rukola. Lisää tortillavuoan päälle avokadoviipaleita, rukolaa ja jalapenorenkaita. Rouhaise päälle mustapippuria.

Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa

X