Reseptit

Toscaluumut

Toscaluumut saavat yllensä herkullisen paahteisen kuorrutteen, joka on tuttu suosikkikakun pinnalta. Helppo jälkkäri maistuu jäätelön kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Toscaluumut

  • 6-8 tummaa luumua
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 50 g voita

Toscakuorrutus

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g mantelia rouhittuna

Tarjoiluun

  • jäätelöä maun mukaan

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet.

2. Lado luumupuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja tai siirappi ja laita jokaisen puolikkaan päälle pieni nokare voita.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Mittaa toscan ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista ja se pulpahtaa muutaman kerran, kuorrutus on valmista.

5. Lusikoi kuorrute luumuille ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hieman.

6. Tarjoa toscaluumut jäätelön kanssa. 

Vinkki! Toscaluumut maistuvat erityisen ihanilta saksan- tai hasselpähkinäjäätelön kera.

Lue myös: Toscapäärynät

Lue myös Kotiliesi.fi: Paahdetut luumut

X