Toscaluumut
Toscaluumut saavat yllensä herkullisen paahteisen kuorrutteen, joka on tuttu suosikkikakun pinnalta. Helppo jälkkäri maistuu jäätelön kera.
Ainekset
Toscaluumut
- 6-8 tummaa luumua
- 2 rkl hunajaa tai siirappia
- 50 g voita
Toscakuorrutus
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 rkl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 100 g mantelia rouhittuna
Tarjoiluun
- jäätelöä maun mukaan
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja poista kivet.
2. Lado luumupuolikkaat uunivuokaan. Valuta päälle hunaja tai siirappi ja laita jokaisen puolikkaan päälle pieni nokare voita.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Mittaa toscan ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista ja se pulpahtaa muutaman kerran, kuorrutus on valmista.
5. Lusikoi kuorrute luumuille ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hieman.
6. Tarjoa toscaluumut jäätelön kanssa.
Vinkki! Toscaluumut maistuvat erityisen ihanilta saksan- tai hasselpähkinäjäätelön kera.
Lue myös: Toscapäärynät
Lue myös Kotiliesi.fi: Paahdetut luumut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous