Tyrni-suklaakakku
Valkoisen kuorrutuksen sisältä paljastuu tyrni-valkosuklaakiisselillä täytetty suklaakakku. Kuorruta kakku joko kermavaahdolla tai kaulittavalla sokerikuorrutteella.
Ainekset
pohja
- 100 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kaakaota
- 1.5 dl maitoa
Kostutus
- 1 appelsiinin mehu
- 3 rkl tyrnimehua (esim. pakastettua)
- vettä + sokeria
Tyrnitäyte
- 1 dl tyrnimehua
- 4 keltuaista
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl maizenaa
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta
- 150 g valkosuklaata
- 50 g voita
Kuorruttamiseen
- 200 g kaulittavaa sokerikuorrutetta tai 3 dl kuohukermaa
- sokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota noin 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
2. Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao. Siivilöi seos taikinaan ja lisää maito.
3. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Irrota kakku vuoasta, voitele ja korppujauhota vuoka uudelleen ja paista loput taikinasta toiseksi pohjaksi.
4. Mittaa täytettä varten tyrnimehu, keltuaiset, sokeri, maissitärkkelys ja raastettu appelsiininkuori teräskulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen kiehuvan kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa, kunnes se sakenee kiisseliksi.
5. Sulata valkosuklaa mikron miedoimmalla lämmöllä ja lisää kiisseliin. Paloittele kiisseliin voi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
6. Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta pohjat kevyesti sokerilla makeutetulla ja vedellä laimennetulla tyrni-appelsiinimehulla.
7. Levitä täyte pohjien päälle ja kokoa kakku. Kiedo kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
8. Kuorruta kakku joko kermavaahdolla tai kaulittavalla sokerikuorrutteella.
Lisää upeita kakkuja:
Kotiliesi.fi: Suklaamoussetäytekakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous