Uppomunat mikrossa
Uppomunat kypsyvät mikrossa helposti mukissa ja sopivat loistavasti vaikka pienemmän porukan aamiaiselle. Ihana herkku syntyy, kun uppomunan lisäksi leiville levitetään pehmeän kermaista ricottajuustoa ja graavilohta. Herkku viimeistellään tuoreella raastetulla piparjuurella.
Ainekset
Uppomuna mikrossa
- 4 kananmunaa
- vettä
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 4 palaa leipää
- ricottajuustoa
- graavilohta
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan. Täytä mikronkestävästä mukista (2 dl) kaksi kolmasosaa vedellä. Riko mukiin kananmuna. Kypsennä 800 W:n teholla 1 minuutti ja 40 sekuntia. Valuta vesi mukista varovasti, nosta uppomuna lautaselle ja mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Voit myös valuttaa munan mukista varovasti siivilään ja siirtää siitä lusikalla lautaselle.
2. Voitele leipäpaloille ricottaa, lisää graavilohisiivuja ja uppomuna. Raasta päälle kuorittua tuoretta piparjuurta. Vedä veitsellä kananmunan keltuaiseen viilto, jolloin keltuainen valuu leivälle.
Katso myös: Uppomunia, tulista tomaattikastiketta ja fetajuustoa
Katso myös Kotiliesi.fi: Uppomunaleivät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous