Reseptit

Uppomunat mikrossa

Uppomunat kypsyvät mikrossa helposti mukissa ja sopivat loistavasti vaikka pienemmän porukan aamiaiselle. Ihana herkku syntyy, kun uppomunan lisäksi leiville levitetään peh­meän kermaista ricottajuustoa ja graavilohta. Herkku viimeistel­lään tuoreella raastetulla pipar­juurella.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uppomuna mikrossa

  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 4 palaa leipää
  • ricottajuustoa
  • graavilohta
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan. Täytä mikronkestävästä mukista (2 dl) kaksi kolmasosaa vedellä. Riko mukiin kananmuna. Kypsennä 800 W:n teholla 1 minuutti ja 40 sekuntia. Valuta vesi mukista varovasti, nosta uppomuna lautaselle ja mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Voit myös valuttaa munan mukista varovasti siivilään ja siirtää siitä lusikalla lautaselle.

2. Voitele leipäpaloille ricottaa, lisää graavilohisiivuja ja uppomuna. Raasta päälle kuorittua tuoretta piparjuurta. Vedä veitsellä kananmunan keltuaiseen viilto, jolloin keltuainen valuu leivälle.

Katso myös: Uppomunia, tulista tomaattikastiketta ja fetajuustoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Uppomunaleivät

X