Reseptit

Uunibataatti ja hummus

Uunibataatti ja hummus on helppoa kasvisruokaa. Bataateista tulee erityisen herkullisia, kun ne saavat paahtua uunissa inkivääri- tai sitruunahunajalla sipaistuina. Kaapaise haarukkaan tai leipäpalaan kaikkia raaka-aineita kerralla reippaan hummusnokareen kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibataatti ja hummus

  • 1 kg bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl inkiväärillä tai sitruunalla maustettua hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (225 g) hummusta
  • 1 iso rapealehtinen salaatti, esim. cosmopolitan
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä

Lisäksi

  • chililastuja
  • sormisuolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Uunibataatti ja hummus tehdään helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.

2. Lusikoi annoslautasille nokareet hummusta. Lisää bataattikuutiot, huuhdottu ja revitty salaatti, cashewpähkinät ja granaattiomenan siemenet. Lisää päälle chililastuja, sormisuolaa ja reippaasti oliiviöljyä. Tarjoile uunibataatti ja hummus lisukkeena tai ruokana sellaisenaan.

Katso myös: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat

X