Uunibataatti ja hummus
Uunibataatti ja hummus on helppoa kasvisruokaa. Bataateista tulee erityisen herkullisia, kun ne saavat paahtua uunissa inkivääri- tai sitruunahunajalla sipaistuina. Kaapaise haarukkaan tai leipäpalaan kaikkia raaka-aineita kerralla reippaan hummusnokareen kanssa.
Ainekset
Uunibataatti ja hummus
- 1 kg bataattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl inkiväärillä tai sitruunalla maustettua hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk (225 g) hummusta
- 1 iso rapealehtinen salaatti, esim. cosmopolitan
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl granaattiomenan siemeniä
Lisäksi
- chililastuja
- sormisuolaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Uunibataatti ja hummus tehdään helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi bataatit. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
2. Lusikoi annoslautasille nokareet hummusta. Lisää bataattikuutiot, huuhdottu ja revitty salaatti, cashewpähkinät ja granaattiomenan siemenet. Lisää päälle chililastuja, sormisuolaa ja reippaasti oliiviöljyä. Tarjoile uunibataatti ja hummus lisukkeena tai ruokana sellaisenaan.
Katso myös: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous