Uunikaali-karpalosalaatti
Reseptit

Uunikaali-karpalosalaatti

Uunikaali-karpalosalaatti on satokauden ihastuttavin tarjottava. Uunissa paahdettu kaali on mainio salaattipohja syksyiselle salaatille. Tässä yksi vaihtoehto, mutta kokeile rohkeasti kaalipohjaan myös muita makuyhdistelmiä kuten vaikkapa savustettua lohta ja piparjuurta!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunikaali-karpalosalaatti

  • 800 g kaalia (pieni kaalinpää)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 100 g lehtikaalia suikaloituna
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl couscousia

Valmistusohje

Uunikaali-karpalosalaatti tehdään helposti näin:

1. Suikaloi kaali ja sipuli ja levitä suikaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda kaalia 200-asteisessa uunissa niin, että se saa hyvin väriä.

2. Laita couscous-ryynit turpoamaan. Mittaa kulhoon 1 dl ryynejä ja saman verran vettä. Mausta ripauksella suolaa ja anna tekeytyä noin 20 minuuttia. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Kääntele kastike isossa kulhossa lehtikaalin joukkoon. Lisää hieman jäähtyneet kaali- ja sipulisuikaleet, cashewpähkinät, karpalot ja couscous.

Katso myös: Punajuuri-kaalisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Satokauden salaatti ei jätä kylmäksi – kokeile 5 herkullista reseptiä!

X