Uunikala kalapuikoista
Superhelppo uunikala tehdään kalapuikoista ja kuorrutetaan herkuksi maustetulla ranskankermalla.
Ainekset
Uunijuurekset
- 1 kg perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua tms.
- 1 punasipuli
- 11/2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2-1 tl kuivattua timjamia, rosmariinia tai oreganoa
Uunikala kalapuikoista
- 1 pkt (16-18 kpl) kalapuikkoja
- 1 prk (200 g) maustettua ranskankermaa (esim. sitruuna-tilli)
- 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna tai 1 tl kuivattua
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
Uunikala kalapuikoista valmistuu helposti näin:
1. Pese juurekset huolellisesti, kuori tarvittaessa. Paloittele ne reiluiksi tasakokoisiksi paloiksi.
2. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
3. Laita kasvikset pellille siten, että keskelle jää tilaa kalapuikoille. Valuta päälle oliiviöljy ja hunaja. Lisää myös suola ja yrtit. Kääntele maut tasaisesti ainesten joukkoon. Kypsennä uunijuureksia 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
4. Lisää uunijuuresten keskelle kalapuikot ja lusikoi puikkojen päälle maustettu ranskankerma. Ripottele pinnalle tilli.
5. Pese, kuivaa ja puolita sitruunat. Laita ne pellin reunoille leikkuupinta ylöspäin. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
6. Jaa uunikala kalapuikoista lautasille ja purista päälle paahtunutta sitruunamehua. Tarjoa vihersalaatin kera.
Vinkki! Jos uunijuurekset ovat jo kypsiä, voit kypsentää kalapuikot uunivuoassa ja tarjota lämmitettyjen uunijuuresten kanssa.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 1/2024
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Kirjolohi uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous