Reseptit

Uunipyttipannu

Uunipyttipannu on nopea ruokaratkaisu arkeen. Siihen sopii mainiosti erilaiset makkarat tai edellispäivän kypsät lihapalat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunipyttipannu

  • 4-6 isoa rosamunda-perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 1 pkt pekonia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2-3 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

Uunipyttipannu tehdään helposti näin:

1. Lohko perunat kulhoon ja kääntele niiden joukkoon öljy, savupaprika ja suola sekä mustapippuri.

2. Kaada perunat leivinpape­rilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-­asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Lisää pellille pekonit. Riko myös kananmunat sopiviin koloihin. Ripottele päälle vielä kirsikkatomaatit.

4. Jatka paistamista vielä 10– 15 minuuttia.

5. Viimeistele uunipyttipannu timjamilla ja tarjoa hyvän leivän kera, vaikka brunssipöydässä.

Katso myös: Paahdettu kasvis-härkäpapupelti

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X