Uuniriisipuuro
Uuniriisipuuro hurmaa pehmeän täyteläisellä maullaan ja helppoudellaan. Riisipuuro hautuu uunissa ilman pohjaanpalamisen vaaraa.
Ainekset
Uuniriisipuuro eli riisipuuro uunissa
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l maitoa (kevyt maitoa, täysmaitoa tai mantelimaitoa)
- 1/2 tl suolaa
- 1 kpl kanelitanko
Lisäksi
- kanelia
- sokeria
- 1 kpl manteli
Valmistusohje
Uuniriisipuuro tehdään näin helposti:
Voi käyttää puuroon oman maun mukaan kevyt maidon tilalla täysmaitoa. Jos haluat valmistaa vegaanisen riisipuuron uunissa, manteli- tai kauramaito sopivat riisipuuroon erinomaisesti.
1. Voitele noin kahden litran vetoinen uunivuoka ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Mittaa kaikki puuron ainekset vuokaan ja sekoita. Laita puurovuoka uunin alatasolle.
3. Kypsennä riisipuuroa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
4. Sekoita riisipuuroa muutaman kerran kypsentämisen aikana.
5. Tarjoa uuniriisipuuro kanelin, sokerin ja maidon kanssa. Uunissa haudutettu riisipuuro maistuu myös erilaisten mehukeittojen ja perinteisesti sekametelisopan tai luumukiisselin kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Uunipuuro ohrasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous