Luumukiisseli lasikulhossa
Reseptit

Luumukiisseli

Luumukiisseli on perinteikäs joulun jälkiruoka joka maistuu sellaisenaan tai riisipuuron kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumukiisseli

  • 1 pussi (250 g) kivettömiä luumuja
  • 7 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2.5 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl dl Kylmää vettä

pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohje

Luumukiisseli valmistuu näin.

1. Pane luumut, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Nosta kypsät luumut reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja poista kanelitanko.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon.

3. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, joka estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle. Tarjoa luumukiisseli riisipuuron kaverina aamiaisella tai  kermavaahtonokareen kanssa jälkiruokana.

Katso muita herkullisia luumureseptejä:

Kevyt ja helppo luumurahka
Luumuinen maustekakku
Marenkia ja luumu-mascarponekermaa

Kotiliesi.fi: luumutäytekakku

X