
Luumukiisseli
Ainekset
Luumukiisseli
- 1 pussi (250 g) kivettömiä luumuja
- 7 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2.5 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl dl Kylmää vettä
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
Luumukiisseli valmistuu näin.
1. Pane luumut, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Nosta kypsät luumut reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja poista kanelitanko.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon.
3. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, joka estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle. Tarjoa luumukiisseli riisipuuron kaverina aamiaisella tai kermavaahtonokareen kanssa jälkiruokana.
Katso muita herkullisia luumureseptejä:
Kevyt ja helppo luumurahka
Luumuinen maustekakku
Marenkia ja luumu-mascarponekermaa
Kotiliesi.fi: luumutäytekakku
Kommentit
Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…
Kommentit
Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous