Reseptit

Luumukiisseli

9.12.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pussi (250 g) kivettömiä luumuja
7 dl vettä
1 kanelitanko
2.5 rkl perunajauhoja
1/2 dl dl Kylmää vettä

pinnalle:

sokeria

Valmistusohje

Luumukiisseli on perinteikäs joulun jälkiruoka joka maistuu sellaisenaan tai riisipuuron kanssa.

1. Pane luumut, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Nosta kypsät luumut reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon.

2. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, joka estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle.

Katso muita herkullisia luumureseptejä:

Kevyt ja helppo luumurahka
Luumuinen maustekakku
Marenkia ja luumu-mascarponekermaa

Kotiliesi.fi: luumutäytekakku

Kommentit (1)

Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…




0



0

Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *