
Uunisiika thaimaalaisittain
Uunisiika thaimaalaisittain on värikäs ja täynnä makua. Älä nuukaile mausteiden kanssa, vaan käytä kalan viimeistelyyn reilusti yrttejä, sipulia ja chiliä.
Ainekset
Uunisiika thaimaalaisittain
- 800-900 g siikafileetä
- 1 tl suolaa
- 1 limetti
- 2 kevätsipulia
Kastike
- 80 g keltaista currytahnaa (esim. Spice Up)
- 1 prk (250 ml) paksua kookosmaitoa (esim. Santa Maria)
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- tuoretta thaibasilikaa
- 1-2 chiliä
- 2 salottisipulia
- 2 kevätsipulia
- 1 limetti
Valmistusohje
Uunisiika thaimaalaisittain tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin kastike. Raasta inkivääri. Kaada kookosmaito kattilaan. Lisää currytahna, inkivääriraaste, fariinisokeri ja soijakastike. Puserra sekaan yhden limetin mehu. Keitä kastiketta hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Anna jäähtyä haaleaksi.
2. Nypi siikafileet ruodottomiksi. Levitä fileet leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja sivele kalan lihapuoli kastikkeella. Ripottele puolelle fileistä kevätsipulisilppua ja lisää päälle limettiviipaleita. Nosta päälle toiset kalafileet. Sido fileet halutessasi paketeiksi puuvillalangalla. Levitä päälle kastiketta, jätä noin puolet kastikkeesta valmiin kalan kanssa tarjottavaksi. Anna kalan maustua noin 15 minuuttia.
3. Paista kalapaketteja 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä ja jatka kypsennystä tarvittaessa, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
4. Poista narut kalojen ympäriltä. Viimeistele kalapaketit korianterilla ja thaibasilikalla, chiliviipaleilla, silputulla kevätsipulilla, salottisipulisuikaleilla ja limettilohkoilla. Tarjoa uunisiika kastikkeen ja jasmiiniriisin kanssa.
Katso myös: Misolohi
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunikala on suomalaisten lempiruoka – kokeile myös kokonaisen kalan paistamista uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous