Uunisipulit fetajuustolla
Uunisipulit ovat hyvää naposteluruokaa viileneviin iltoihin. Tarjoile fetajuustoiset sipulit pehmeän täyteläisen espanjalaisen punaviinin kera.
Ainekset
Uunisipulit fetajuustolla:
- 8 punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl siirappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita
- 3 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
- 100 g fetajuustoa
- (tilkka valkoviiniä)
Valmistusohje
Uunisipulit fetajuustolla tehdään helposti näin:
1. Kuori sipulit ja leikkaa niihin ristiviillot, kuitenkin siten, että sipulit pysyvät vielä koossa. Lado sipulit kanta alaspäin uunivuokaan tai valurautapannuun.
2. Valuta sipuleille oliiviöljy ja siirappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle muu- tama nokare voita ja ripottele pinnalle oregano.
3. Esipaista sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Ota sipulit uunista ja murenna päälle fetajuusto. Nosta läm-pö 225 asteeseen ja gratinoi sipuleita vielä noin 10 minuuttia.
5. Tarjoa uunisipulit pikkusyötävänä hyvän maalaisleivän kanssa tai liha-, kana- tai kalaruoan lisukkeena.
Katso myös: Balsamiviinietikalla marinoidut sipulit
Katso myös Kotiliesi.fi: Karamellisoitu sipuli – syksyn ihanin lisuke hurmaa herkkusuut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous