Reseptit

Uunisipulit fetajuustolla

Uunisipulit ovat hyvää naposteluruokaa viileneviin iltoihin. Tarjoile fetajuustoiset sipulit pehmeän täyteläisen espanjalaisen punaviinin kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunisipulit fetajuustolla:

  • 8 punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
  • 100 g fetajuustoa
  • (tilkka valkoviiniä)

Valmistusohje

Uunisipulit fetajuustolla tehdään helposti näin:

1. Kuori sipulit ja leikkaa niihin ristiviillot, kuitenkin siten, että sipulit pysyvät vielä koossa. Lado sipulit kanta alaspäin uunivuokaan tai valurautapannuun.

2. Valuta sipuleille oliiviöljy ja siirappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää päälle muu- tama nokare voita ja ripottele pinnalle oregano.

3. Esipaista sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Ota sipulit uunista ja murenna päälle fetajuusto. Nosta läm-pö 225 asteeseen ja gratinoi sipuleita vielä noin 10 minuuttia.

5. Tarjoa uunisipulit pikkusyötävänä hyvän maalaisleivän kanssa tai liha-, kana- tai kalaruoan lisukkeena.

Katso myös: Balsamiviinietikalla marinoidut sipulit

Katso myös Kotiliesi.fi: Karamellisoitu sipuli – syksyn ihanin lisuke hurmaa herkkusuut

X