Reseptit

Vadelma-kuohujuoma

Roséeviinipohjainen vadelma-kuohujuoma saa makunsa itse keitetystä vadelma­siirapista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmainen kuohujuoma

  • 100 g tuoreita vadelmia (tai sulatettuja pakaste)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 24 cl rosékuohuviiniä

Valmistusohje

Vadelma-kuohujuoma tehdään helposti näin:

1. Mittaa vadelmat, vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia.

2. Siivilöi vadelma-sokeriliemi pieneen astiaan ja jäähdytä.

3. Kaada siirappia kuohuviinilaseihin n. 4 cl ja täytä lasit rosékuohuvalla. Nauti heti.

Vinkki: jos siirappia jää yli, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja maistuu hyvältä esimerkiksi jäätelön tai jugurtin kanssa.

Katso myös: Mimosa & muut ihanat kuohuviinidrinkit brunssipöytään sekä alkumaljoiksi – 6 ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Uudenvuoden kylmät ja kuumat drinkit

X