Reseptit

Vadelma-mustaherukkalikööri

Vadelma-mustaherukkalikööri onnistuu naurettavan helposti. Lisäksi lopputulos on maukas ja täynnä aitoa marjan makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-mustaherukkalikööri

  • 1 kg vadelmia ja mustaherukoita
  • 1 kg sokeria
  • 1 l vodkaa tai muuta kirkasta viinaa

Valmistusohje

Vadelma-mustaherukkalikööri tehdään helposti näin:

1. Puhdista marjat huolellisesti.

2. Kaada isoon, noin 2 litran vetoiseen purkkiin kerroksittain marjoja ja sokeria.

3. Kaada päälle viina. Sulje purkki ja nosta viileään.

4. Sekoita likööriä varovasti seuraavana päivänä, jotta sokeri varmasti liukenee kokonaan.

5. Peitä purkki uudelleen ja anna liköörin tekeytyä viileässä noin 2 kuukautta.

6. Siivilöi vadelma-mustaherukkalikööri ja pullota puhtaisiin lasipulloihin.

Vinkki: Liköörin valmistukseen sopivat myös pakastemarjat.

Katso myös: Sitruunalikööri

Katso myös Kotiliesi.fi: Vadelmalikööri

X